SANT NICOLAU

A mi m’ha passat com al sentinella. He sortit aquest matí de casa per deixar-me anar entre el riu de gent que omplia els carrers de Malgrat. A cada pas, una salutació, un "bon dia", un "bona Festa Major", un "com anem?". Olors, sabors, colors, veus, música. Una delicia. La Festa Major és això. És comunicar-se pel carrer tot un poble. És contacte entre veins. És unir les milers de parts d’un poble per celebrar la convivència i l’amistat. Tot això a l’entorn d’uns rituals religiosos, cívics i festius. Entre tots anem construint i omplint els fulls de la mateixa historia d’aquest poble. L’essència de la festa no ha canviat amb el pas del temps. Només és diferent l’envoltori, perquè el fons humà i social és el mateix i es manté amb força. És molt important que un poble sàpiga mantenir els costums i tradicions que li donen una identitat pròpia que el fa diferent dels pobles del costat, i que per nosaltres, els que hi vivim, representa una de les bases més importants dels nostres records i imatges més estimades. Darrera de cada acte, darrera de cada ritual, hi ha la feina anónima i la il·lusió de molta gent, veins, entitats, treballadors municipals…..El Mercat de Sant  Nicolau, l’ofici, els gegants, el vermut de les dones, el correfoc, el ball, el concert. Tot plegat la lletra d’una festa escrita entre tots. La música la posem les persones, els homes i dones de Malgrat que avui ens hem deixat anar pels carrers del poble.

Quant a neuserra

Sóc una dona catalana de Malgrat. Tinc dos fills i m’agrada treballar pel seu futur. M’estimo el meu poble i m’encanta exercir de malgratenca. M’interessa la política, i crec que des de l’Ajuntament puc servir al meu poble i al meu país, Catalunya. De professió sóc advocada. Em considero una nacionalista convençuda i crec que els pobles tenen dret a decidir. Penso que el progrés de les persones i dels pobles van units. A casa m’han ensenyat a treballar, però també a saber gaudir de la vida amb la gent que més estimo. M’agrada molt escoltar, perquè sempre aprens coses. Tot i així, aquest bloc em permet parlar amb tu i exposar-te idees, pensaments i sentiments. A vegades, també critico el que no m’agrada. De fet, vaig obrir el bloc per conèixer-nos millor. Endavant.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: SANT NICOLAU

  1. garmir diu:

    Hola Neus:
    Celebro que disfrutis de la Festa Major, jo ara quan faci vacances tinc pendent, anar a la Catedral a la Fira de Santa LLúcia.
    Edmón.

  2. 流水线 diu:

    生产流水线就到浙江温岭,那里的生产线质量很好呀!

Els comentaris estan tancats.