DES DE LA CÀMERA DEL PLE

En aquestes dates cau l’estiu de ple i qui escriu hauria d’estar gaudint d’unes mínimes vacances. Fa calor i necessito carregar les piles més que mai, però no puc marxar sense acabar el meu resum del ple d’agost. Aquest ple que marca el final de curs polític i serveix per posar nota al govern de torn. I quin final de curs!. I quines notes!.

Aquest mes d’agost el ple tenia substància i un ordre del dia de 12 punts: les festes locals, l’adjudicació de la gestió del servei públic per la construcció i explotació del complex esportiu, la resolució del conseller de Política Territorial sobre el Pla Director Urbanístic de les ARE al Maresme, constitució inicial del consorci per la gestió i execució de l’ARE Escultor Clarà, aprovació del Text Refós del  POEC, les mocions d’ERC, i el més important i polèmic, l’extinció de la concessió de la gestió del servei d’escola de música municipal –  Ca l’Arnau (punt que amaga sota la lletra la virtuosa música de la  Sra. Regidora de “deseducació” i “descultura” en l’afer de Ca l’Arnau).

Però anem als punts.[@more@]

1.- Aprovació de l’acta anterior.

2.- Adjudicació provisional de la concessió de la gestió del servei públic per a la construcció i ulterior explotació d’un complex esportiu a Malgrat.

En el ple de febrer el nostre grup va dir que consideràvem el projecte poc o gens consensuat tot i tractar-se d’un projecte tan important pel poble que parla de cedir un terreny municipal per un període molt llarg. No s’entenien tantes presses després de tants anys d’espera inútil, sobretot atès que feia només 15 dies que s’havia aprovat a tota màquina l’estudi de viabilitat del servei. També vam dir que compartim l’objectiu de cobrir un dèficit del municipi, tal i com recull el PIEC. Vam criticar alguns criteris de valoració, per exemple, que es valorés més en la puntuació el projecte arquitectònic i no pas la gestió, perquè enteníem que qualsevol proposta que fes rebaixar l’aportació econòmica municipal s’havia de valorar.

Finalment, es porta a ple l’adjudicació. La veritat és que vam estar a la Mesa de Contractació no sé encara el motiu. No ens donen cap explicació i de sobte ens conviden a la Mesa?. Una mica estrany, no?. En fi, molts interrogants. Només hi havia 2 propostes, i el cert és que la millor proposta hagués estat la barreja d’aspectes de les dues propostes. El projecte escollit té punts febles com l’aparcament que no contempla a la parcel·la. Per nosaltres és important preveure un mínim d’espai per estacionar vehicles, perquè agradi o no l’esport s’ha de fer compatible amb la feina i la família i aquesta conciliació sovint passa per preveure que s’hagi de fer amb cotxe. Tampoc és cap disbarat pensar que l’oferta pugui ser atractiva per gent d’altres pobles. Altres aspectes poc concrets ens van fer optar finalment per l’abstenció, que no vol dir estar en contra. Vol dir que davant la manca d’informació suficient de com s’ha gestat un projecte com aquest que presenta tants dubtes per la urgència i rapidesa de la seva tramitació més val ser prudents.

3.- Extinció de la concessió de la gestió del servei “Escola de Música de Malgrat de Mar – Ca l’Arnau” i resolució de la pròrroga pel curs 2009-2010.

L’explicació de la regidora Aubanell va ser mínima, minsa i vergonyosa. Informar no és només badar la boca per dir alguna cosa. Sobta la proposta aquestes alçades, i més si tot just fa un mes -al ple de juliol- jo mateixa li feia una pregunta sobre l’escola i ella m’assegurava que tot anava segons el previst. O potser el previst és el que ha passat?. Està clar que va faltar a la veritat, i estic més que convençuda que ens va ocultar l’existència de problemes en la signatura. Era preocupant que començant el curs el setembre no tingués el juliol un acord signat amb temps suficient. Ara, un cop revisat el ball de reunions que han mantingut i el caire que han anat prenent els fets, salta a la vista que govern i regidora s’han ben cobert de glòria. Però no pensen plegar. Que us quedi clar.

La seva estratègia clarament va ser intentar traspassar la responsabilitat a tothom: a la concessionària, als regidors anteriors, i fins i tot a l’oposició, que ja és  el que ens queda per veure. N’hi ha per llogar-hi cadires!. Tot l’afer s’ha portat d’una manera inacceptable en el fons i en les formes. No es tracta de prendre part per l’escola o pel govern, però si per les famílies i els alumnes que han confiat en una gestió municipal i ara es troben com es troben. La majoria ni tan sols han estat informats. Tinc clar que la gestió de la sra. Aubanell i l’equip de govern ha estat pèssima i és un fracàs des del primer dia. Un fracàs que en qualsevol lloc normal del món portaria la dimissió immediata del responsable de tanta bestiesa i tanta incompetència, però que a Malgrat precisament porta a que la pròpia alcaldessa demani un homenatge per l’autora del desgavell. No trigarem  a tenir un carrer amb el nom de tant il·lustre regidora.

I és que el cinisme i la prepotència d’aquesta gent no coneix límit. Algú dubte de quina era l’autèntica voluntat del govern malgratenc quan va aprovar la continuïtat de l’escola de música el mes de maig?. Mai ha existit una veritable voluntat de continuar i, finalment, s’ha imposat la política dels fets consumats. Tancar sense fer soroll aprofitant que el curs ha finalitzat i tothom està de vacances, fins i tot la mateixa regidora, que tot i l’escenari que tenia va posar quilòmetres pel mig sense haver resolt res.  Després ja se sap, es posa cara de circumstàncies i dius “la culpa la tenen vostès”. I et quedes ben ample. A continuació, la Madame Campoy afegeix “potser no ho hem fet tot bé, però tota la culpa és del regidor d’abans, i de l’altre, i del de més enllà….”, això encara que tot ho hagis embolicat tu soleta i les decisions polítiques les hagis pres sense encomanar-te a ningú. En fi, que la vida són dos dies i "que le quiten lo bailao".  

5 i 6.- ARE. Ens comuniquen que el conseller Nadal ha aprovat el Pla Director Urbanístic de l’ARE del Maresme. Ui, què bé!. A continuació, s’aprova la constitució del Consorci amb INCASOL per la gestió de l’ARE Escultor Clarà. Però no patiu. L’ARE, ara per ara no es mou. De fet, el calendari ja va amb retard, i és que en aquest context econòmic l’ARE serà difícil que tiri endavant. A sobre ens presenten uns estatuts genèrics i els aproves o et quedes sense veu. Tot això amb molts dubtes, perquè la informació sobre aspectes importants com les condicions d’accés a l’habitatge protegit ens les donen de ple en ple. Ara sembla que allò que vam defensar des de CIU no és tan absurd, oi?, sobretot pel que fa a la condició de resident a Malgrat per accedir a l’habitatge protegit. Altres ajuntaments han rondinat. Ja era hora!. El de Malgrat no, eh?, no fos cas que en Nadal els renyi. El millor l’argument de la Campoy per defensar l’ARE: "com a cosa d’en Baltasar (sí, el gran gestor de la sequera que tampoc va dimitir), i el Nadal". Això vol dir que estem en les millors mans. Diu que són gent entenimentada i que tot ho fan bé. A més, per la Campoy només sap d’urbanisme aquell que ha estat alcalde ( no sé com llegir-ho això, però ella ho afirma i es queda ben contenta). Mira que he sentit arguments estúpids, però aquest mereix un premi. Tremolo de pensar que la Sra. Vega un cop ha exercit d’alcaldessa accidental ja està investida de la divina saviesa per tirar endavant qualsevol proposta urbanística a Malgrat per ridícula que sigui.

(cont) 

Quant a neuserra

Sóc una dona catalana de Malgrat. Tinc dos fills i m’agrada treballar pel seu futur. M’estimo el meu poble i m’encanta exercir de malgratenca. M’interessa la política, i crec que des de l’Ajuntament puc servir al meu poble i al meu país, Catalunya. De professió sóc advocada. Em considero una nacionalista convençuda i crec que els pobles tenen dret a decidir. Penso que el progrés de les persones i dels pobles van units. A casa m’han ensenyat a treballar, però també a saber gaudir de la vida amb la gent que més estimo. M’agrada molt escoltar, perquè sempre aprens coses. Tot i així, aquest bloc em permet parlar amb tu i exposar-te idees, pensaments i sentiments. A vegades, també critico el que no m’agrada. De fet, vaig obrir el bloc per conèixer-nos millor. Endavant.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: DES DE LA CÀMERA DEL PLE

  1. 流水线 diu:

    流水线,天元设计制造各种工业流水线.

Els comentaris estan tancats.