DES DE LA CÀMERA DEL PLE (II)

I seguim amb el ple del mes d’agost.  

7.- Donar compte de l’aprovació definitiva de la modificació de l’article 179 de les normes urbanístiques del POUM que afecta al sector de la zona industrial nord (pp8).

Ja es va aprovar pel Ple del 2 d’abril i senzillament estem en el tràmit d’aprovació definitiva.

8.- Aprovació del text refós del Programa d’Orientació d’Equipaments Comercials (POEC).El Ple del 4 de setembre de 2008 va aprovar inicialment el POEC, i el novembre es va presentar a la Direcció General de Comerç. El mes de desembre la DGC demana la subsanació del document i fins avui.

Certament un retard considerable si tenim en compte que el POEC es va iniciar per resoldre una problemàtica molt concreta que avui estem lluny de tenir resolta i que només les actuals circumstàncies econòmiques han frenat. Va ser la inquietud davant la proliferació d’un determinat tipus d’establiment que va portar al POEC, però en el fons també era una bona oportunitat de consensuar un instrument per definir el model comercial de Malgrat. La llàstima és que tenim un govern que fa les coses sense convenciment. Així ens trobem que va quatre dies es modifica el POUM pel que fa a una parcel·la de l’entrada de Malgrat molt coneguda i s’admet per la “patilla” un munt de metres per usos comercials que el POEC no contempla. És a dir, que de paper en podem fer molt, però si ningú posa fre a la manera d’actuar d’aquest govern no servirà per res.

Ara tenim un instrument que pot ser útil, però d’entrada, aquest instrument demana un ens participatiu per coordinar les politiques locals de comerç i turisme i això, amics meus, està per veure que es pugui fer realitat. Per què?, doncs perquè la por és més forta que la voluntat de consens, i perquè el procurar consens demana implicació i feina. Aquí tenim una gent que coneixedora de la seva pròpia incapacitat, no vol òrgans on es pugui posar de manifest que altres tenen idees que ells no tenen. La realitat és dura, però és així. En cas de discrepar d’aquesta afirmació que algú aporti arguments que justifiquin el fet que després de la disolució del Consell de Turisme no s’hagi impulsat la creació d’un ens participatiu quan ho demana el POEC i el Pla de Dinamització de Turisme de Malgrat, i quan les coses en el context actual van com van.[@more@]

9.- Moció per iniciar el procés de participació ciutadana en matèria de pressupostos.

La proposta és d’ERC i, sincerament, per nosaltres Malgrat es troba encara lluny de tenir les condicions adequades per impulsar un autèntic procés d’aquest tipus, perquè no tenim instruments que facin funcionar de manera oberta i democràtica qualsevol intent de participació. Però també ens adonem que cal començar a fer alguna cosa. Totes les entitats municipalistes i els partits politics recomanen incentivar la participació de la gent en els afers municipals com una forma de trencar l’actual dinàmica de desafecció política dels ciutadans. La gent avui ja no es conforma amb votar un cop cada quatre anys. Demana més i és lògic. Una societat que aposta per millorar l’educació, la cultura, per sensibilitzar i formar als seus ciutadans ha d’apostar per força per la confiança en aquests mateixos ciutadans. El que passa és que la nostra experiència a Malgrat sobre la participació és molt decebedora. Participació no és tractar a la gent com pàrvuls i que posin gomets de colors a les propostes previament escollides pel govern. És molt més que això. Vam donar suport a la moció tot i pensar que caldria matisar alguns aspectes, perquè pensem que és positiu per un poble que l’Ajuntament mostri confiança en els ciutadans. Va quedar clar que el govern PPOE pensa que no cal, que els ciutadans són com nens als que has de donar tot fet i pensat. És curiós que a l’hora de pagar taxes i impostos aquests mateixos governants per coherència no pensin el mateix i els paguin per nosaltres.

10.- Moció per habilitar una zona de platja nudista a Malgrat.

Resulta ben curiós que als temps d’avui sigui notícia el tema. Avui, quan ens podem banyar com ens doni la gana acabes sortint al diari per una notícia com aquesta. Res. Molta discussió al voltant de l aproposta d’ERC per acabar deixant el tema sobre la taula. El millor és que sembla que tothom està d’acord. La diferència és que alguns volem saber on s’ha d’habilitar. El pitjor, que el govern no té arguments propis i ha de fer servir les argumentacions del nostre grup per sortir del pas. També és curiós que parlar de nudisme provoqui tanta broma i ganes de riure. Això és saludable, però no passa quan parlem de l’ARE o temes per l’estil. Vaig notar a la Campoy molt nerviosa i amb moltes ganes que la gent es despulli a la Plaça de l’esglèsia no sé per quines estranyes raons. Això sí, sempre que tinguin les mides reglamentàries que mana l’ordenança 90-60-90. És a dir, que la majoria ens quedarem a casa.

Finalment, presa de raó de les resolucions d’alcaldia i preguntes. En Pep va preguntar per la polèmica de l’aparcament a l’Avinguda dels Pins, però ja sabem que si qui contesta és el regidor de la "desmobilitat" ens quedem igual. Ara no es pot aparcar per un tema de seguretat. Arriba un moment que penses que per aquesta raó tampoc s’haurien de fer moltes altres coses i que hi ha solucions que no han de passar necessàriament per complicar la vida a la gent, no?. En Pep Roig va proposar començar a pensar en posar horari d’aparcament al Passeig Marítim com ja es fa en altres punts de Malgrat. Això no vol dir pagament, eh?, vol dir organització. Sembla que ara tot ho ha de resoldre una empresa. Com sempre, solucions el govern?.

A continuació, vam preguntar per l’ús de la Capella de l’Antic Hospital i la suposada adjudicació a l’Associació de Dones. Sembla que és un fet que comporta canvis importants a Malgrat. A partir d’ara, qui es vulgui casar que no pensi en la Capella per la cerimònia. Una solució que no sembla gaire justa ni equitativa. Qui ha demanat l’espai fins ara per motius particulars l’ha pogut utilitzar. Per què ara no?.

La Capella és un bé del nostre patrimoni i no es pot adjudicar en exclusiva a  una entitat si això suposa excloure als altres ciutadans. L’Associació de Dones es mereix un espai en condicions per fer la seva tasca, però l’Ajuntament disposa d’altres espais i de recursos suficients per no deixar fora de servei la Capella. Tenim el centre de la Immaculada infrautilitzat, les dependències de l’Oficina d’Habitatge, etc, etc. En cas de dubte sempre podem disposar una partida de 70.000 euros i donar feina als paletes fent una caseta al mig del Francesc Macià.

Darrerament hem pogut visitar exposicions molt interessants a la Capella i hem comprovat com el lloc és ideal per moltes activitats.  

Finalment, el Ple va acabar de mala manera amb una nova sortida de to de la nostra Il·lustríssima que no era de rebut. A la sortida, i en privat, la regidora de serveis socials em volia justificar com fos la solució a l’ús de la Capella, però no em va convèncer. Al contrari, va quedar clar que no s’ha volgut pensar massa en altres possible solucions, ni volen gastar un euro per una entitat malgratenca com l’Associació de Dones que porta a terme una activitat important. Com sempre han tirat pel dret, sense encomanar-se ni consultar a ningú, i han optat per una solució que no agrada a molta gent encara que sembli econòmica a curt termini.  

Quant a neuserra

Sóc una dona catalana de Malgrat. Tinc dos fills i m’agrada treballar pel seu futur. M’estimo el meu poble i m’encanta exercir de malgratenca. M’interessa la política, i crec que des de l’Ajuntament puc servir al meu poble i al meu país, Catalunya. De professió sóc advocada. Em considero una nacionalista convençuda i crec que els pobles tenen dret a decidir. Penso que el progrés de les persones i dels pobles van units. A casa m’han ensenyat a treballar, però també a saber gaudir de la vida amb la gent que més estimo. M’agrada molt escoltar, perquè sempre aprens coses. Tot i així, aquest bloc em permet parlar amb tu i exposar-te idees, pensaments i sentiments. A vegades, també critico el que no m’agrada. De fet, vaig obrir el bloc per conèixer-nos millor. Endavant.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: DES DE LA CÀMERA DEL PLE (II)

  1. 流水线 diu:

    流水线,天元设计制造各种工业流水线.

Els comentaris estan tancats.