UN ANY DE GOVERN: NI AMB EL CAP NI AMB EL COR

 

Un any de govern i, francament, no hem vist “ni governar amb el cap, ni governar amb el cor”. Recordeu l’eslogan aquell del PSC?. Hem vist, això si, tota mena d’espectacles i malabarismes. No trobem cap projecte o idea nova, però ja sabem que el programa electoral del PSC acostuma a recollir propostes que mai ningú sap on van a parar. Algú es va creure que farien un parking soterrat a la Plaça Catalunya? I la piscina coberta que havien de fer aprofitant no sé quin forat?. Ara no troben ni el forat. La millor definició d’aquest govern és sens dubte: “sense inspiració”, tot i que sembla una marca de perfum. Sense idees, sense imaginació. Un govern sense il.lusió. Massa preocupat i entretingut fent oposició de l’oposició. Al llarg d’aquest primer any hem pogut comprovar també el tarannà que impregna l’equip de govern. Que l’oposició digui que el govern és poc dialogant pot semblar retòric, però en aquest cas, tenim fets que ens avalen: l’arbreda, el centre de salut mental, el barri del castell, l’ARE, l’ordenança de civisme, i ara el projecte del Barri Antic. De fet, qualsevol pregunta que es formuli mereix sempre una resposta negativa. En tots aquests temes des de l’oposició hem demanat diàleg. La resposta és sempre la mateixa: NO. El diàleg no és el seu fort. Ells obren el diàleg amb l’oposició quan tot està pastat, quan ho tenen cuinat i fet. Ara bé, parlar el que es diu parlar quan els convé parlen. Mira el diàleg que tenen amb la regidora del PP. Aquest ha estat finalment l’únic suport que han obtingut. Un suport que no faci preguntes incòmodes, que no demani explicacions i que tant li faci votar blanc com negre. Fins i tot, ara li posen un càrrec de confiança perquè no es cansi. Del suport del grup amb menys representació al consistori en diuen majoria, i ens volen fer creure que és consens. De la demanda de diàleg i les propostes de l’oposició en diuen “fer la punyeta i posar pals a les rodes”. Mare meva!. Quina poca memoria!. Sembla que no recorden que les grans manifestacions contra la guerra del 2003 es feien contra un govern del PP amb majoria absoluta. Què hi feien, doncs, a la porta de l’Ajuntament? Demagògia? Posar pals a les rodes?.  D’això se’n diu “governar amb el cap i amb el cor”?. És difícil entendre per qualsevol amb dos dits de front, que es prefereixi el vot d’un PP sota mínims abans que el recolzament de qualsevol dels altres partits que demanen fer esmenes, negociar o parlar i que representen a un nombre molt més grans de sensibilitats. El ventall d’opcions és prou àmpli, però mira per on la seva capacitat de diàleg s’acaba a un pam del seu nas. Prefereixen ignorar les aportacions o propostes que fem i tirar endavant projectes sense un consens polític real. Què lluny el temps dels treballs del POUM!. Què lluny el bon rotllet!. Si els agrada més així, doncs endavant. Nosaltres continuarem presentant propostes, esmenes i col.laboració en tot allò que se’ns presenti. Per què no? A la fi, el pas de govern a oposició l’hem assumit més ràpidament del que alguns pensaven. Ara des de l’oposició, sí, però al servei de la gent del poble, amb moltes idees per tirar endavant, i amb totes les il.lusions renovades. Ostres! Tenia ganes d’escriure al bloc!

Quant a neuserra

Sóc una dona catalana de Malgrat. Tinc dos fills i m’agrada treballar pel seu futur. M’estimo el meu poble i m’encanta exercir de malgratenca. M’interessa la política, i crec que des de l’Ajuntament puc servir al meu poble i al meu país, Catalunya. De professió sóc advocada. Em considero una nacionalista convençuda i crec que els pobles tenen dret a decidir. Penso que el progrés de les persones i dels pobles van units. A casa m’han ensenyat a treballar, però també a saber gaudir de la vida amb la gent que més estimo. M’agrada molt escoltar, perquè sempre aprens coses. Tot i així, aquest bloc em permet parlar amb tu i exposar-te idees, pensaments i sentiments. A vegades, també critico el que no m’agrada. De fet, vaig obrir el bloc per conèixer-nos millor. Endavant.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: UN ANY DE GOVERN: NI AMB EL CAP NI AMB EL COR

 1. garmir diu:

  Hola Neus:
  Estic molt content, de que segueixis amb el Blog, ENDAVANT.
  Edmón.

 2. garmir diu:

  Hola Neus:
  Evidentment que no tenía cap dubte, tu sempre tindràs el meu suport.
  Edmón.

Els comentaris estan tancats.